Tipje van de sluier wandelroutes zaterdag 21 mei

De exacte wandelroutes maken we zaterdag 21 mei pas bekend, maar we lichten alvast een tipje van de sluier op. Bij de start ontvang je een plattegrond én een uitgeschreven route. Verkeerd lopen is niet mogelijk, maar al wandelend kom je toch nog enkele verrassingen tegen!…
 
Tot zaterdag 21 mei!
 

10 km Van Iersel Luchtman Advocaten wandeling
Een route door het natuurgebied Het Bossche Broek in het dal van de Dommel. Bijzonder, want het natuurgebied ligt dichtbij het centrum van de Vestingstad ’s-Hertogenbosch. Een echte natuurwandeling door het moerasgebied (op verharde wegen) en langs verschillende wateren zoals de Dommel, De Zuiderplas en de Singelgracht die aan de rand van de stad liggen. 

 

25 km Van Iersel Luchtman Advocaten wandeling  
Een uitdagende route die je meeneemt langs schitterend natuurschoon in en rondom ‘s-Hertogenbosch waarbij je Fort Isabella in Vught, Oud-Herlaer in Sint-Michielsgestel en Den Dungen passeert. 

 

50 km Van Iersel Luchtman Advocaten wandeling  
Vroeger had ‘s-Hertogenbosch de bijnaam ‘moerasdraak’, omdat ze onneembaar werd geacht vanwege haar ligging tussen moerasgebieden die bij oorlogsdreiging onderwater werden gezet. Desondanks wist prins Frederik Hendrik tijdens het Beleg van ‘s-Hertogenbosch in 1629, een groots opgezette tegenaanval op de Spanjaarden, de stad in te nemen. Om een tegenaanval te voorkomen werd een linie van verdedigingswerken rondom de stad aangelegd. Juist deze restanten, Linie 1629, vormen bijna 400 jaar later het uitgangspunt  van deze wandeling door een gevarieerd landschap van beken, dijken en forten.