Over Vestingloop

Op 7 juni 2020 vindt de 15e editie van de Vestingloop plaats. Ricoh Nederland is tot en met 2014 als hoofdsponsor van ongekende waarde geweest voor de expansieve groei van het aantal deelnemers, bedrijventeams, sponsors en toeschouwers. Ricoh heeft in december 2014 het stokje van het hoofdsponsorschap overgedragen aan BrandLoyalty. In 2015 vond de eerste editie van de BrandLoyalty Vestingloop plaats. De groei heeft ook gevolgen voor het parcours langs de historische vestingwerken.

Organisatie 
De conceptontwikkeling, marketingcommunicatie, sponsoring & productie is in handen van Artishock events & marketing.

• Conceptontwikkeling, marketingcommunicatie, sponsoring: Mechtild Stultiens – van Straaten
• Projectleiding, planning, vrijwilligersbeleid: Joost van der Hagen
• Technische productie: Marijn Roelofsen
• Projectassistentie: Lieke van Beugen

‘s-Hertogenbosch Vestingstad
De Vestingloop dankt haar naam aan de vestingstad waar de loop plaatsvindt. ‘s-Hertogenbosch is één van de weinige steden in Nederland waar de vestingwerken op innovatieve wijze bewaard zijn gebleven en in het licht van deze tijd zijn gerestaureerd. Jaren geleden stond de gemeente ‘s-Hertogenbosch aan de wieg van een nieuw loopevenement waarmee de stad kon laten zien welke recreatieve waarde de vesting voor een groot publiek in huis heeft. Inmiddels staat de Vestingloop op eigen benen en is als recreatieve loop voor een brede doelgroep een begrip in Nederland geworden.

Vestingwerken 's-Hertogenbosch

Vesting als bescherming tegen vijand en water
De vestingwerken beschermden de stad en haar inwoners vroeger tegen de vijand en het omliggende water. ‘s-Hertogenbosch was een zeer moeilijk in te nemen vesting en werd ook wel ‘De Moerasdraak’ genoemd. De gemeente ‘s-Hertogenbosch besteedt al ruim 20 jaar aandacht aan de vernieuwende restauratie en het onderhoud van de Bossche vestingwerken. Dat is nodig omdat ze zijn vervallen. Een mooi moment om het aanpakken van de vestingwerken te combineren met de aanpak van andere thema’s die spelen rond de vestingrand.

15e editie BrandLoyalty Vestingloop uitgesteld naar 2021

Zoals dinsdag 21 april door minister-president Rutte bekend gemaakt, zijn evenementen zoals de Vestingloop tot 1 september 2020 verboden.

De jubileumeditie van de BrandLoyalty Vestingloop wordt dan ook verplaatst naar 30 mei 2021. Een enorme tegenvaller voor iedereen die zich erop heeft verheugd, maar de veiligheid en gezondheid voor de lopers, vrijwilligers en supporters staan altijd voorop. De reeds aangekochte startbewijzen blijven geldig voor deze nieuwe datum.

Grote dank aan de sponsoren en betrokkenen voor de toegezegde steun. Vanaf december 2020 heropenen we de inschrijfmogelijkheden. We kijken gezamenlijk uit naar een mooi hardloopfeest, op 30 mei 2021.