Haal het maximale uit je training aan herstel

Met de Vestingsloop om de hoek helpt BLACKROLL je bij je laatste voorbereidingen om je geleverde trainingsinspanningen te verzilveren.   

HAAL HET MAXIMALE UIT JE TRAINING EN HERSTEL 

BLACKROLL is expert op gebied van fasciatraining en regeneratie. Het healthstyle company biedt een ruim aanbod aan tools om je spieren te activeren, los te maken en doelgericht mee te herstellen. De producten zijn erg gebruiksvriendelijk en intuïtief te gebruiken voor elke levenssituatie en levensstijl. 

De FOAM ROLLER van het Zwitserse merk is ondertussen uitgegroeid tot een wereldwijde bestseller, maar BLACKROLL biedt meer, zowel voor topatleet als recreatief sporter. Je kunt BLACKROLL-producten niet enkel gebruiken voor, tijdens of na je training, maar ook om pijn te verminderen, je lichaamshouding te verbeteren en zelfs om beter te slapen.  

ACTIVEER EN HERSTEL JE SPIEREN  

Als sporter wil je uiteraard het maximale uit je inspanning halen en mooie prestaties neerzetten. Met de Vestingsloop voor de deur wil BLACKROLL, als offici├źle recoverypartner, jou daarbij helpen door tools, tips en oefeningen aan te reiken waarmee je je spieren activeert (voor de inspanning) en beter herstelt (na de inspanning). ┬á
 
Je spieren activeer je tijdens je warming-up, die een grote invloed heeft op hoe je nadien presteert. Met BLACKROLL kan je je spieren voorbereiden op de grotere belasting en doelgericht activeren. Als je op een correcte manier opwarmt, kan je in korte tijd fysiologische voordelen verkrijgen zonder de spieren te vermoeien. Met de juiste oefeningen stimuleer je de doorbloeding, waardoor je spiervezels effici├źnter zullen werken, je reflexen beter worden en je het blessurerisico verkleint. Ga je lopen? Neem bijvoorbeeld de BLACKROLL 08 om je bilspieren los te maken.

Ook na je inspanning kan je rekenen op BLACKROLL om je herstel te bevorderen. Gebruik de BLACKROLL tools voor myofasciaal masseren of doe er rekoefeningen mee. Onderzoek toont aan dat gerichte fasciale training na de inspanning spierpijn doet verminderen, terwijl rekoefeningen onder meer de beweeglijkheid van je gewrichten vergroot, de doorbloeding bevordert en stijfheid vermindert. Effici├źnt herstellen doe je bijvoorbeeld met de BLACKROLL MINI om de spanning onder je voetzool te verlichten na het hardlopen.┬á┬á

PRAKTISCHE TIPS EN OEFENIGEN 

Niet enkel biedt BLACKROLL een ruim assortiment aan producten, het geeft je ook tal van tips en oefeningen mee om de tools juist en effici├źnt te gebruiken. Zo vind je op de BLACKROLL-website je een stapsgewijze uitvoering terug van verschillende oefeningen op van vlak activatie en regeneratie. Extra handig: je kan ze per hulpmiddel en/of per sport opzoeken! Ook met de gratis BLACKROLL app krijg je toegang tot meer dan 500 oefeningen om zelf eenvoudig mee aan de slag te gaan. Benieuwd? Neem een kijken op https://blackroll.com/nl

Wil jij het effect van BLACKROLL zelf ervaren? Goed nieuws, want BLACKROLL® staat op de Vestingsloop met een recovery zone! Kom langs en ervaar zelf de producten. Tot dan!